Uutiset

Eläkeliiton Jäppilän yhdistys juhlii 50-vuotistaivaltaan

Eläkeliiton Jäppilän yhdistys perustettiin 8.1.1974. Vähän aikaa yhdistys kuulosteli, mitä muualla yhdistyksissä touhutaan ja toiminta pyörähti käyntiin 1980-luvulla Vilho Ikosen puheenjohtajakaudella.

Tuolloin alkoivat iltamat, ”Kotien muistot talteen” -kerhotoiminta, osallistuminen piirin kirkkopyhään ja kesäjuhlille. Myöhemmin tulivat mukaan laskiaisjuhlat, kevätkekkerit ja toukosiunaus.

Verkostoituminen, vierailut ja matkailut niin kotimaassa jopa bussilasteittain ja myös ulkomaille lisääntyivät entisestään Sirkka Nyyssösen puheenjohtajakaudella. Esko Kaukosen aikana seurakuntayhteistyö tiivistyi. Puheenjohtajana toiminut Arvo Levänen ”vietiin” pian piirin puheenjohtajaksi ja lopulta Eläkeliiton liittovaltuuston puheenjohtajaksi.

Pikkuhiljaa aika on muuttunut ja osittain toimintakin samalla. Toiminnassa tänä vuonna ovat olleet muun muassa tupapäivät ajankohtaisin aihein ja luennoitsijoin, viikottainen boccia, Seniorisirkut-kuoro, liikuntapäivä, oma pikkujoulu, konsertit ja teatterivierailut, karaoke- ja pelipäivä sekä toukosiunaus.

50-vuotisjuhlapäivää vietetään sunnuntaina 27.10.2024. Juhlapäivä alkaa Jäppilän kirkossa klo  9.40 kirkon esittelyllä, jonka jälkeen klo 10 juhlamessu, jonka toimittavat kirkkoherra Matti Pehkonen ja pastori Elisa Muraja

Messun jälkeen siirrytään Monitoimitalolle ruishutulle ja kakkukahveille.

50-vuotisjuhla alkaa klo 13. Juhlapuhujana on Eläkeliiton puheenjohtaja Raimo Ikonen ja historiikin esittää Esko Kaukonen. Juhlassa jaetaan hopeiset ja kultaiset ansiomerkit sekä muut huomionosoitukset, kuullaan Etelä-Savon piirin, kaupungin ja seurakunnan tervehdykset sekä Iida ja Aada Penttisen musiikkiesitykset.

Eläkeliiton Jäppilän yhdistyksessä on yli 200 jäsentä. Puheenjohtajana toimii Pekka Suhonen.

Teksti: Pirjo Riipinen

Kuvat: Pirjo Riipinen ja Leena Maaninen

Share This